Авто

Автомобіль Apple: з’явилася інформація про угоду з Toyota

Автомобіль Apple: з’явилася інформація про угоду з Toyota

2021-09-06 13:18

Американський техногігант Apple продовжує займатися пошуком партнерів, які допоможуть йому випустити перший автомобіль і вийти на новий ринок. Як повідомляють ЗМІ, цього разу готуються переговори з Toyota. Якщо вони пройдуть успішно, то результатом стане угода, що стосується акумулятора для первістка Apple. Він буде являти собою автомобіль з електричною силовою установкою і автопілотом – правда, поки невідомо, якого рівня.

Крім Toyota, Apple вже зустрічалася з представниками Південнокорейських SK Group і LG Electronics, з яким також розмовляла на тему акумуляторів.

Примітно, що навесні глава японської компанії Акіо Тойода попереджав Apple про складнощі автомобільного бізнесу. Він зазначив, що для успішного запуску продукту недостатньо просто володіти технологіями: потрібно ще й бути готовим до «питань і претензій від клієнтів протягом приблизно 40 років».

Серед інших Партнерів, яких пророкували Apple, числяться Nissan, Magna і Hyundai. Однак всі переговори виявилися безуспішними, а Hyundai навіть накликала на себе гнів американців, без дозволу підтвердивши інформацію про можливу співпрацю. Тоді мова також йшла про розробку і виробництво акумуляторів нового типу.

Раніше стало відомо, що Apple працює над інноваційною батареєю, яка може радикально знизити вартість електрокарів і збільшити пробіг без підзарядки. Йдеться про технологію “нового рівня”: як зазначило близьке до компанії Джерело, вона зробить революцію в сегменті подібно першому iPhone.

Серійна збірка автомобіля Apple може початися вже в 2024 році, проте поки орієнтуватися можна лише на чутки, так як американці не розкривають ніякої інформації про новинку.

Якщо це правда, то Apple все ж може випередити іншого техногіганта-Xiaomi, що збирається випустити автомобіль в 2025 році. Китайці поводяться більш відкрито: напередодні повідомлялося, що компанія створила окремий підрозділ Xiaomi EV Inc., яке займеться розробкою і виробництвом «розумних» машин на електричній тязі.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!