Авто

Іграшкову Tesla, підписану Ілона Маском, продадуть на аукціоні

Іграшкову Tesla, підписану Ілона Маском, продадуть на аукціоні

2021-08-28 15:13

На продаж буде виставлено лот, до якого увійдуть фізичний об’єкт і три NFT-сертифікату. Йдеться про іграшкової Tesla Model X, власноруч підписаної Ілоном Маском, цифрової копії машини, відео з доказом і про 500 колекційних NFT в честь відкриття маркетплейса HODL Diamond.

Аукціон завершиться тільки через шість днів, але вже зараз за машинку з автографом Маска пропонують 0,4 WETH (ефір, базове платіжний засіб блокчейн-мережі Ethereum). У перерахунку на долари це становить 1 325 доларів. Після завершення торгів автор максимальної ставки отримає реальний лот і цифрову копію, причому разом з сертифікатом однієї з головних міжнародних систем перевірки справжності – Beckett. Також кожен охочий за 0,5 ETH ($ 160) може купити брендований NFT від HODL Diamond Marketplace, який організував торги.

Схожу схему раніше використовував аукціон RubiX. Компанія вирішила пустити з молотка одну з десяти реплік Lykan HyperSport, задіяних в зйомках сьомий частини «Форсажа». Машини були побудовані W Motors спеціально для фільму, але в реальності мали мало спільного зі справжнім суперкаром вартістю 3,5 мільйона доларів. До двухдверка фірма RubiX доклала NFT: колаж з фотографій машини з дозволом 11520 на 6480 пікселів.

А ще раніше Polestar запропонувала обмінювати гібриди «1» на твори мистецтва – від картин до фотографій. Крім покупця і продавця, в такій угоді брали участь відомий в колах колекціонерів арт-консультант Теодор Даленсон і два найбільших аукціонних будинку: Sotheby’s і Philips. Схемою могли скористатися жителі Європи і США до середини серпня цього року.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!