Экономика

В Україні оптимізували процедуру банкрутства

В Україні оптимізували процедуру банкрутства

2020-11-19 17:45

Кабінетом Міністрів України погоджено законопроект «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства», розробленого Мін’юстом з метою удосконалення положень цього Кодексу в частині усунення технічних неузгодженостей та суперечностей, заявила заступник Міністра юстиції Валерія Коломієць. 

Завданням проекту Закону, який було погоджено Урядом, є усунення технічних неузгодженостей та недоліків, врегулювання суперечливих питань та узгодження деяких положень Кодексу України з процедур банкрутства між собою.

Так, законопроектом «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства» пропонується:

· узгодити положення Кодексу, привести їх у відповідність до Господарського процесуального кодексу України, законів України «Про запобігання корупції», «Про управління об’єктами державної власності», «Про судовий збір», «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів»;

· уніфікувати, усунути розбіжності у термінології в усьому тексті Кодексу;

· запровадити зміни, пов’язані із впровадженням автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність»;

· удосконалити порядок відбору арбітражних керуючих у справах про банкрутство;

· виключити з тексту Кодексу некоректні або суперечливі норми, а також конкретизувати положення Кодексу;

· привести у відповідність норми Кодексу до законодавства у сфері архівної справи та діловодства;

· установити чіткі строки для погашення вимог кредиторів та усунути можливість зловживань з боку арбітражного керуючого;

· врегулювати питання поводження з майном банкрута після закриття провадження у справі про банкрутство.

«Внесення змін, запропонованих проектом Закону, усуне протиріччя між чинними положеннями Кодексу та забезпечить єдиний підхід в їх розумінні та застосуванні, а також дозволить усунути перепони, які унеможливлювали застосування цього Кодексу на практиці. Приведення чинного законодавства до сучасних реалій та світових тенденцій має позитивно відобразитись на економіці та інвестиційному кліматі в державі», – наголосила Валерія Коломієць.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!