Происшествия

Австралійський фермер виростив гарбуз вагою майже 900 кг

Австралійський фермер виростив гарбуз вагою майже 900 кг

2021-01-15 16:14

Австралійський фермер Дейл Олівер з містечка Нокроу встановив рекорд для Південної півкулі, виростивши гарбуз вагою 867 кг. 

Гігантський плід показали публіці на щорічному конкурсі гарбузів в місті Кайогл. Гарбуз стала абсолютним чемпіоном Нового Південного Уельсу, Австралії і всієї Південної півкулі. До цього австралійський рекорд належав гарбузу вагою 743 кг, який теж виростив Олівер.

Фермер розповів, що сьогодні багато учасників фестивалю гігантських гарбузів змінили свої підходи до вирощування рослин.

«У них є багато роботи з обрізанням, підживленням та проведенням аналізів ґрунту. У цьому багато науки», — говорить Дейл Олівер.

Фермер вважає, що гарбуз міг би рости і далі, якби не хвиля аномальної спеки в листопаді. За його словами, гігантський плід він забере додому, щоб бажаючі змогли приїхати і сфотографуватись із рекордним гарбузом. Також він збере насіння з нього, на яке уже є замовлення. Проте сам плід переважно використовують для годівлі худоби.

Нині світовий рекорд за найбільшою вагою гарбуза належить бельгійцю Матіасу Віллемінсу, який виростив плід вагою 1190,5 кг.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!