Происшествия

У Криму окупанти роблять із заповідного гаю звалище (фото)

У Криму окупанти роблять із заповідного гаю звалище (фото)

2020-08-27 10:15

В окупованому Криму, під Севастополем, у фісташковому гаю біля бухти Кругла (Омега) виникло звалище, а під деревами паркуються автомобілі.

Водночас, єдине в гаю джерело води засипали землею і завалили сміттям, повідомляє "Крим.Реаліі".

З’ясувалося, що під фісташкові дерева регулярно звалюють побутові відходи, пакувальну тару з сусідніх магазинів, будівельне сміття і залишки побутової техніки.

Як розповіли місцеві жителі, сміття накопичується "періодично". Представники керуючої компанії вважають, що територія гаю не відноситься до їх відання, оскільки не є прибудинковою.

Крім звалища, під фісташками влаштували парковку. В гаю утворилися широкі грунтові дороги, під деревами – розливи нафтопродуктів.

"Це територія міська, нехай тоді місто прибере. Заказник? Не допоможе, все роздали під будівництво", – розповіли місцеві активісти.

2019 року в гаю розкопали єдине джерело прісної води. Місцеві жителі тоді попросили окупантів захистити джерело й упорядкувати спуск до нього. Влада на прохання жителів не відгукнулася.

Варто додати, що фісташка туполиста (інша назва – Кевове дерево) занесена до Червоної книги. Вона має декоративну цінність через красиве забарвлення листя і плодів. У природному середовищі утворює рідколісся.

У бухті Омега дерева утворили природні компактні гаї. Вік фісташки в гаях – від 100 до 500 років. Ареал проживання фісташки у світі обмежений – вона росте в Ірані, Туреччині, на Кавказі і в Криму.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!