Политика

“Ціна може бути важкою для України”, – Арестович про результати переговорів Зеленського і Меркель

“Ціна може бути важкою для України”, – Арестович про результати переговорів Зеленського і Меркель

2021-07-21 10:49

Переговори 12 липня президента України і канцлера Німеччини не принесли бажаного порозуміння сторін, зокрема в питаннях посилення ролі Німеччини в нормандському форматі задля миру на Донбасі та у питанні енергетичної безпеки України через будівництво газопроводу “Північний потік-2”.

Про це заявив  позаштатний радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"Пані Меркель - політик, який іде. І президент з пані Меркель, я так можу сказати, не знайшли спільної мови, загального розуміння щодо цілого спектру питань, починаючи від "Північного потоку", його долі, і закінчуючи конкретною імплементацією "формули Штайнмаєра". Ввічливі заяви під час пресконференції - це просто, щоб не сваритися", - сказав Арестович.

Щодо вирішення цих питань переговори Зеленського і Меркель радник глави Офісу президента України вважає безрезультатними для нашої країни.

"Коли президент сказав, що підтримує ці кластери (заходи для врегулювання війни на Донбасі, запропоновані Німеччиною і Францією - ред.), він мав на увазі, що з українськими поправками, просто не став робити вибухову сенсацію під час дипломатичних заяв за результатами візиту, який фактично нічого не приніс. А не приніс тому, що пані Меркель 7 років трималася, але, зрештою, все-таки трохи здала українські інтереси на користь Росії. Німці називають це захистом німецьких національних інтересів", - сказав Арестович.

Радник глави Офісу президента України зазначив, що поступки Росії в світовій політиці зумовлені загрозою, яку Захід бачить зі сторони Китаю. Для України ж навіть незначна зміна позиції Заходу щодо РФ може нести нові загрози зі сторони Кремля.

"Частина Заходу настільки серйозно стурбована проблемою Китаю, що готова домовитися з Росією, ціна може бути важкою для України", - підкреслив Олексій Арестович.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!