Политика

Десятки депутатів Ради можуть позбавити виплат через прогули

Десятки депутатів Ради можуть позбавити виплат через прогули

2020-05-04 13:08

Раніше ми писали, як депутати ходили в Верховну Раду на початку карантину. У квітні відвідуваність трохи покращилася, але "прогульників" теж не бракувало. В результаті 60 депутатів не отримають виплати за квітень, оскільки пропустили третину голосувань.

Про це повідомляє "ОПОРА".

Нагадаємо, згідно з нещодавно зміненим законодавством, тепер відвідуваність депутатів вимірюється не їх присутністю в стінах парламенту, а участю в голосуваннях в сесійній залі. Навіть якщо депутат перебуває в будівлі Ради, але він не брав участі в голосуванні – вважається, що його не було на засіданні.

Крім того, депутатам, які пропускають 30% голосувань, не відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць. Рішення буде приймати Регламентний комітет.

За даними "ОПОРИ", в квітні 60 депутатів пропустили 30% голосувань в парламенті, значить виплати їм не "світять".

У той же час 100% голосувань пропустили низка депутатів, зокрема Андрій Кожем'якін ("Батьківщина"), Андрій Холодов ("Слуга народу"), Анжеліка Лабунська ("Батьківщина"), Мустафа Джемілєв ("Європейська солідарність"), Вадим Столар (ОТЗЖ), Олег Макаров ("Голос"), Віктор Балога ("За майбутнє").

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!