Политика

Мовні права нацменшин і гарантії вчителям: порядок денний Ради на 16 квітня

Мовні права нацменшин і гарантії вчителям: порядок денний Ради на 16 квітня

2021-04-16 09:37

Чергове пленарне засідання Верховної Ради 16 квітня традиційно розпочнеться о 10.00.

Перша година засідання буде присвячена запитанням до Кабміну. Міністри доповідатимуть щодо ситуації з Covid-19 в Україні.

У першому читанні Верховна Рада планує обговорити законопроекти про обов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, антидопінгову діяльність у спорті і дерадянізацію законодавства України.

Також на порядку денному –  внесення змін до законів про рекламу електронних сигарет, додаткові гарантії прав вчителів на час дії карантину і захист мовних прав національних меншин.

У другому читанні народні депутати розглянуть зміни до закону Про судоустрій і статус суддів, Про автомобільні дороги, а також зміни до деяких законів щодо забезпечення незалежності Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Крім цього, 16 квітня Верховна Рада має схвалити утворення двох Тимчасових слідчих комісій:

  • щодо розслідування злочинів приватної військової компанії Вагнера.
  • щодо розслідування можливих протиправних дій представників державної влади, що сприяли порушенню територіальної цілісності і несли загрозу нацбезпеці України.

 

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!