Политика

Президент України зустрівся з імовірним наступником Меркель: про що говорили

Президент України зустрівся з імовірним наступником Меркель: про що говорили

2021-07-12 10:02

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з кандидатом у канцлери Німеччини від правлячого в країні Християнсько-демократичного союзу Армін Лашетом у рамках візиту Зеленського в Берлін.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, Зеленський зокрема говорив про вступ України в Євросоюз і ситуацію на Донбасі. Президент зазначив, що Німеччина є важливим партнером України і висловив сподівання, що федеральний уряд продовжить політику підтримки України.

«Для України важливо, щоб наступний Федеральний уряд продовжив політику підтримки України в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності, сприяв єдності ЄС з питань європейської інтеграції та членства України в НАТО», – зазначив він.

Зеленський додав, що понад 60% українців підтримують вступ України в ЄС. Також глава держави поінформував про ситуацію з безпекою на Донбасі, зокрема в контексті концентрації російських військ і озброєння уздовж українського державного кордону. Також було наголошено на важливості активізації переговорного процесу для досягнення миру на Донбасі в рамках Нормандського формату і Мінського процесу.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!