Политика

Україна закликала ЄС вже зараз запровадити частину санкцій проти Росії

Україна закликала ЄС вже зараз запровадити частину санкцій проти Росії

2022-02-21 14:04

Україна запропонувала Європейському Союзу частково застосувати проти Росії обмежувальні заходи вже зараз, щоб стримати подальший розвиток її агресії проти України.

Про це в понеділок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками участі в Раді міністрів ЄС із закордонних справ заявив керівник МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я закликав Європейський Союз ухвалити зараз принаймні окремі санкції проти Російської Федерації, оскільки для цього є достатньо підстав. У цьому ж зв’язку ми обговорили, що має бути тригером для застосування повного пакету санкцій проти Росії», - сказав Кулеба.

«Я бачу з цієї розмови, що відбулася, що, по-перше, є готовність застосовувати проти Росії повний пакет найважчих санкцій, і це буде зроблено. Друге – триває дискусія про те, в який саме момент це повинно відбутися – тобто, що саме має зробити Росія, щоб ці санкції були застосовані», - додав український урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що у Євросоюзі завершили роботу над санкціями проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!