Техника и наука

Перший перець у світі, що вирощують у космосі

Перший перець у світі, що вирощують у космосі

2021-07-19 12:47

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції розпочали експеримент Plant Habitat-04 (PH-04), метою якого є вирощування перцю в космосі вперше.

Вчені проведуть мікробний аналіз рослин. Вони оцінять взаємозв’язок між текстурою та смаком овочів із середовищем, в якому вони ростуть, та доглядом, отриманим під час їх розвитку.

Американський астронавт Меган Макартур заявила у своєму акаунті у Twitter, що вирощування перцю буде проблемою через тривалі цикли проростання та зростання. Вона також сказала, що схвильована цим експериментом, оскільки ці фрукти є чудовим джерелом вітаміну С і містять інші поживні речовини, які можуть допомогти доповнити раціон космонавтів.

Астронавти не розголошують, який тип перцю вони садили в рамках експерименту, але Макартур стверджувала, що вона залишила підказку у своєму дописі.

У квітні NASA заявило, що насіння перцю буде відправлено на Міжнародну космічну станцію за 22 місією комерційних служб заправки космосу (CRS-22), яка буде вирощуватися в Досконалому середовищі існування рослин (APH).

APH – одна з трьох камер росту рослин НАСА на космічній станції. Він містить більше 180 датчиків і має можливість регулювати рівень вологості, температуру та концентрацію вуглекислого газу, коли рослини ростуть всередині.

Під час експерименту астронавти вирощуватимуть перець в APH близько чотирьох місяців і зберуть два врожаї. Це буде проблемою, яка перевірить надійність різних систем APH, оскільки перцю потрібно більше часу, щоб прорости, вирости та розвинутися, ніж попередні космічні культури, вирощені НАСА, такі як редис та листова зелень.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!