Мир

ЄС на півроку продовжив "кримські" санкції проти Росії

ЄС на півроку продовжив "кримські" санкції проти Росії

2020-09-09 16:05

Посли Європейського союзу схвалили продовження на 6 місяців санкцій проти Росії, які були введені за підрив територіальної цілісності України. Про це в Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС дали зелене світло на продовження санкцій на 6 місяців стосовно 175 людей та 44 організацій, які причетні до підриву територіальної цілісності України. Скоро близько 15 людей і кілька організацій будуть додані в цей список за будівництво Керченського мосту", – написав він.

Йдеться про так звані "кримські" санкції.

Відзначимо, що всього ЄС застосував чотири види санкцій стосовно Росії, починаючи з 2014 року. Крім "кримських", діють індивідуальні санкції за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності України, також існує так званий "український список", в якому знаходяться колишні високопоставлені українські чиновники часів екс-президента України Віктора Януковича, санкції для яких були застосовані за зловживання з державними фондами.

Четвертий пакет – це економічні санкції для Росії, введені в липні і посилені в вересні 2014 року, які згодом були пов'язані з виконанням Мінських домовленостей.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!