Авто

ТЕХНОЛОГІЯ JAGUAR БУДИТИМЕ ВОДІЇВ

ТЕХНОЛОГІЯ JAGUAR БУДИТИМЕ ВОДІЇВ

2019-11-19 12:13

Компанія Jaguar добре розуміє, що сьогодні життя для більшості є надто напруженим через тривалий робочий час чи довгі поїдки до місця навчання або потенційно напружені дороги. Ми настільки зайняті, що один із восьми водіїв у Великобританії визнає, що хоч раз засинав за кермом*. Саме такі водії стають причинами 25% ДТП зі смертельними наслідками**.

У рамках концепції поліпшення життя водіїв і пасажирів компанія Jaguar розробила технологію Driver Condition Monitor (монітор стану водія), яка попереджає водія про появу ознак сонливості. Система отримує вхідні дані від тисячі сенсорів, деякі з яких оновлюють інформацію кожну тисячну частку секунди, включаючи електронну систему рульового управління з підсилювачем, вхідні сигнали педалей і загальну поведінку водія. Складні алгоритми аналізують все це, щоб точно визначити, чи не втомлюється водій.

Монітор стану водія, який входить до стандартної комплектації E-PACE та всіх моделей Jaguar, визначає, чи починає водій відчувати сонливість і за необхідності заздалегідь попереджає про необхідність зробити перерву. Панель приладів E-PACE відображає іконку кавової чашки і подає звуковий сигнал, якщо необхідно. 

Директор благодійного фонду Автомобільної асоціації Едмунд Кінгзаявив: «Статистичні дані про сонних водіїв шокують, тим більше, коли ви розумієте, що це проблема, про яку не завжди говорять на належному рівні. Слід вітати будь-які заходи, що допомагають знизити ризик втоми водіїв, такі як монітор стану водія Jaguar. Єдині справжні ліки від втоми – це відпочинок. Якщо водії відчувають втому або отримають попередження про можливу втому від керування , вони повинні зупинитися в найближчому безпечному місці, випити кофеїновий напій і трохи поспати».

Старший менеджер з атрибутів допоміжного та автоматизованого керування Девід Уіллі заявив: «Ми в Jaguar постійно стежимо за останніми досягненнями у сфері безпеки транспортних засобів і розробляємо інноваційні технології для поліпшення якості водіння, роблячи його більш безпечним і приємним. Монітор стану водія, а також ряд вдосконалених систем допомоги водієві (ADAS) входять до стандартної комплектації Jaguar».

Jaguar E-PACE також оснащений рядом інших передових систем допомоги водієві для забезпечення безпеки всіх, хто знаходиться в авто. Стандартна комплектація всіх моделей Jaguar включає автоматичне аварійне гальмування, систему підтримки смуги руху, круїз-контроль з обмежувачем швидкості, систему допомоги під час переднього та заднього паркування, а також камеру заднього виду.

 

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!