Авто

В Україні змінять покарання за перевищення швидкості в населених пунктах

В Україні змінять покарання за перевищення швидкості в населених пунктах

2021-11-01 12:12

Народні депутати пропонують посилити покарання за швидку їзду у населених пунктах.

Швидкісний “поріг” для штрафу в розмірі 1700 грн знизиться, водіям також загрожує тимчасове позбавлення прав.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспорту в населених пунктах (6214). Документ пропонує запровадити нові підстави для позбавлення водійських прав.

“Жахлива статистика смертності та травматизму внаслідок ДТП вимагає більш радикальних заходів щодо таких “шумахерів”, і насамперед – запровадження ще більш жорсткої системи монетарних та немонетарних покарань, зокрема, збільшення штрафів та позбавлення права водіння на якийсь час за перевищення швидкості”, – сказано в пояснювальній записці.

Проект пропонує запровадити таку відповідальність за порушення швидкісного режиму в населених пунктах:
за перевищення більш як на 30 км/година – 1700 грн;
більш ніж на 50 км/година – позбавлення права керування транспортними засобами на 3-6 місяців;
понад 70 км/година – позбавлення прав на 6-12 місяців.

Автори припускають, що таким чином в Україні знизиться кількість ДТП з тяжким наслідком, оскільки найчастіше аварії з постраждалими трапляються у містах та селах, де багато пішоходів та велосипедистів.

Також автори наводять приклад країни ЄС, у більшості з яких максимально допустима швидкість у населених пунктах – 50 км/год, і “ніхто не скаржиться”.

Варто зазначити, що на сьогодні в Україні встановлено максимальну відповідальність за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год та на 50 км/год – штрафи у розмірі 340 та 1700 грн відповідно.

Раніше Avtosota повідомляла, що в Україні вже працюють понад 200 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. До кінця року їхня кількість може зрости до 400.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!