Политика

Порошенко повернувся в Україну

Порошенко повернувся в Україну

2022-01-17 11:32

5-й президент України і лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, який вилетів о 7:40 ранку з варшавського аеропорту Шопена до Києва, приземлився о 9:03 ранку. Політику вже через 2 години Печерський райсуд обиратиме йому запобіжний захід у "вугільній" справі.

7:06 - Разом з 5-м президентом приїхали нардепи від "Євросолідарності" і його адвокат Ігор Головань. Олексій Гончаренко опублікував фото, як політики з посмішкою п'ють каву.

Вже об 11:00 у Печерському суді Києва відбудеться засідання, в ході якого Порошенку планують обрати запобіжний захід у справі про державну зраду.

7:10 - Тим часом, в Україні біля аеропорту збирають сцену. По всій видимості для виступу Порошенка зі сцени. Там чергують кілька десятків правоохоронців. Поки ситуація спокійна, даних про мінування об'єкта немає. 

Порошенко ждут в Украине

7:37 - Порошенко з командою сів у літак і готується до вильоту. На борту можна побачити крім складу політиків і склад журналістів.

Літак, на якому Порошенко прямує до Києва, повинен приземлитися в "Жулянах" о 9:10. Там вже зібралося багато шанувальників лідера "Євросолідарності" і правоохоронців.

8:20 — Приїхали підтримати Порошенка представники всіх регіонів країни і навіть з Криму. Вони заспівали гімн, розвісили прапори і плакати. 

Возвращение Порошенко

Порошенко ждут в Украине

9:03 - літак на борту з 5-м президентом приземлився раніше зазначеного ви розкладі часу.

9:10 - колишній генпрокурор України Юрій Луценко також приїхав підтримати Петра Порошенка і вже зустрічає його на виході із зони контролю.

Порошенко ждут в Украине

П'ятому президенту України оголосили підозру у держзраді. Звинувачують Порошенка в тому, що він допоміг зірвати поставки вугілля з ПАР, щоб в Україну замість того поставлялося вугілля з окупованої частини Донбасу.

Згідно з інформацією, опублікованою Державним бюро розслідувань, "схема поставок вугілля" завдала загального збитку державі в 1,5 млрд грн. СБУ повідомляє, що в 2014-2015 роках Україна перерахувала терористам на Донбасі близько $ 7,4 млн за вугілля, видобуте В "Л/ДНР".

Стаття, інкримінована Порошенку, передбачає до 15 років позбавлення волі.

Порошенко повинен був з'явитися до суду для розгляду справи 23 грудня, проте ще 20 він полетів до Польщі. Відповідно, бути присутнім на суді не зміг. Цікаво, що в цей же час у відпустку пішла генпрокурор Ірина Венедиктова.

Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення 1 млрд грн застави.

При цьому Печерський районний суд Києва заарештував майно Порошенко 6 січня. Йдеться про квартири, що належать Порошенку, у Вінниці та Києві, садибу в Козині, земельні ділянки, акції Порошенка.

Однак журналістам стало відомо, що п'ятий президент переписав ключові бізнес-активи на свого старшого сина Олексія. У 2021 році Forbes оцінив статки Порошенка в 1,6 млрд доларів разом з Roshen.

Сам Порошенко впевнений, що справа проти нього сфабрикована владою і ОП. Увечері 16 січня він виступив на брифінгу в Українському Домі у Варшаві. Порошенко вважає, що затримувати після повернення його ніхто не буде, адже для цього немає жодних підстав.

Політик пообіцяв сам прийти до Печерського райсуду 17 січня.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!