Общество и культура

Українці масово їдуть на роботу до Польщі

Українці масово їдуть на роботу до Польщі

2021-11-24 17:46

Стало відомо, що останніми місяцями різко зросла кількість українців, які виїжджають за кордон, зокрема до Польщі, з метою заробити гроші для оплати комунальних послуг.
Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Окрім цього, посилаючись на статистику заповнених анкет, про масовий виїзд до Польщі громадян України говорять і в аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування. Зазначається, що за кілька останніх місяців кількість заявок на виїзд із країни з метою заробітку зросла на 25%. При цьому більшість заявок надходять від тих, хто раніше жодного разу не підробляв за кордоном.

У компанії розповіли, що в анкеті причиною поїздки найчастіше вказують нестачу коштів для здійснення оплати житлово-комунальних послуг, які останнім часом в Україні подорожчали. Також одна з найпоширеніших причин – підробити на Новорічні свята.

Слід зазначити, що Польщу українці обирають через те, що вона знаходиться близько від України, а також через можливість працювати безвізом протягом трьох місяців.
Загалом 80,6% громадян України вказують на вищі зарплати в Польщі.

 

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!