Мир

Сенатор-республіканець пов'язав виведення військ США з Афганістану з посиленням співпраці Росії та Китаю

Сенатор-республіканець пов'язав виведення військ США з Афганістану з посиленням співпраці Росії та Китаю

2021-08-13 11:00

Бойовики Талібану можуть ізолювати столицю Афганістану протягом 30 днів і захопити її через 3 місяці. Про це повідомило анонімне джерело в Міністерстві оборони США з посиланням на американську розвідку.

Джерело пояснило, що нова оцінка заснована на стрімких успіхах, яких таліби домоглися на тлі виведення іноземних сил.

Вихід з Афганістану це частина перерозподілу ресурсів через швидке військове посилення Китаю та їх зростаючу військову співпрацю з Росією
Сенатор-республіканець Марко Рубіо

У середу позицію адміністрації Байдена щодо Афганістану розкритикував сенатор-республіканець Марко Рубіо.

"Вихід з Афганістану це частина перерозподілу ресурсів через швидке військове посилення Китаю та їх зростаючу військову співпрацю з Росією. Але це не значить, що ми можемо цілком ігнорувати тероризм. Аль-Каїда відновиться за Талібану. А у Байдена немає плану, як цьому завадити", - відзначив Рубіо у Twitter.

Як повідомляє американське видання The Wall Street Journal, на півночі Китаю зараз відбуваються спільні військові навчання Росії та Китаю. Як повідомляється випробовуються нові китайські озброєння.

Президент США Джо Байден у вівторок закликав афганських лідерів боротися за батьківщину, заявивши, що не жалкує про своє рішення вивести війська. Він зазначив, що за 20 років кампанії в Афганістані США витратили понад 1 трильйон доларів і втратили тисячі військовослужбовців.

Байден підкреслив, що Сполучені Штати надають афганським силам значну підтримку з повітря, а також продовольство, обладнання та зарплату.

 

 

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!