Мир

В Австрії вводять локдаун для нещеплених громадян

В Австрії вводять локдаун для нещеплених громадян

2021-11-15 10:31

В Австрії опівночі на понеділок набуде чинності локдаун для всіх невакцинованих громадян, пише УНН.

Раніше планувалися, що такий захід торкнеться лише кількох регіонів. Але уряд вирішив, як зазначено, "дотиснути" тих, хто відмовляється від щеплення. Зараз в Австрії близько 65% дорослих вакциновані повністю.

Цитата:

"З одного боку, це відбувається через значно більш заразний штам "Дельта", а з іншого, на жаль, через занадто низькі темпи вакцинації в нашій країні. Захворюваність серед щеплених падає, а серед нещеплених - постійно зростає, і зараз у віковій групі від 18 до 59 перевищує 17 на тисячу", - зазначив канцлер Австрії Александр Шалленберг.

Деталі

Австрія житиме за принципом, коли відвідувати громадські місця буде можна щепленим і перехворілим. Негативний результат ПЛР-тесту більше не є дозволом.

Нещепленим буде дозволено виходити з дому лише на роботу, до лікаря, за продуктами першої необхідності і на короткі прогулянки. Поліцейські перевірки вже починаються, порушникам загрожує штраф у 90 євро.

Доповнення

Схожі заходи вводяться і в Німеччині. У Берліні, теж з понеділка, буде діяти те ж саме правило щодо вакцинованих і перехворілих для відвідування ресторанів, супермаркетів, спортзалів і музеїв. Уряд Федеральної Республіки також не виключає, що за прикладом Австрії введе обмеження для нещеплених на всій території країни.

Источник: vchasno.info

Просмотров: 0

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!